Hans Melissen, in het dagelijks leven scenarioschrijver en regisseur, publiceert sinds 2003 aanstekelijke verhalen voor levensgenieters, hartverwarmend proza en poëzie rond het thema wijn, naast wijngidsen en wijncolumns.

Boeken van Hans Melissen

Melissen is in het dagelijks leven scenarioschrijver en regisseur van televisieprogramma’s. Als verwoed wijnverzamelaar en amateurkok, publiceerde hij wijngidsen en bundels met aanstekelijke verhalen voor levensgenieters.

 

De Wijngek

Wijn is een excuus om een mooi verhaal te vertellen,” zegt de schrijver van De Wijngek, Hans Melissen

Ook in deze bundel korte verhalen gaat Hans Melissen door in de traditie van zijn debuut Château Poeha, waarin de wijnwereld met een knipoog wordt bekeken. De verhalen zijn vol humor en hilariteit, maar ook met grote liefde voor mens en natuur geschreven.

Dat Melissen’s verhalen aanslaan blijkt wel uit de oplagecijfers van zijn vorige boeken (meer dan 250.000), die het voornamelijk van de mondreclame moeten hebben.

BESTELLEN

 

Het Festijn van Vlees en Wijn

De topsterren van de Nederlandse Culinaire wereld hebben met Hans Melissen een boek samengesteld rond het thema Vlees & Wijn. Met als uitgangspunt de belangrijkste vleessoorten die bij de echte slager te krijgen zijn: lam, kalf, rund en varken. Sterrenchefs hebben zich uitgesloofd om originele en wonderschone gerechten op tafel te toveren met verrassende wijnsuggesties van hun sommeliers.

Een culinair feestje voor de thuiskok(kin). Een boek waarvan de fotografie alleen al om ‘op te vreten’ is.

BESTELLEN

 

Het Festijn van Kaas en Wijn

Topcuisiniers en kaasspecialisten hebben samen met wijnschrijver en televisiemaker Hans Melissen uitgebreid geproefd om de meest verrassende wijn&kaascombinaties te vinden. Laat u inspireren hetzelfde te doen. Mede dankzij de schitterende fotografie is dit een boek geworden om de vingers bij af te likken.

Met de favoriete combinaties van topchefs en sommeliers, zoals Jonnie & Thérèse Boer, Sergio Herman en andere grote culinaire sterren.

BESTELLEN

 

Hoe Muis de wereld schiep

Spraakmakend, opzienbarend en wonderschoon sprookje over hoe de schepping is ontstaan door een muis.

Een verhaal voor alle leeftijden van Hans Melissen met prachtige illustraties van Amber Bos. Verkrijgbaar vanaf 1 september 2012.

BESTELLEN

 

Over Rare Druiven & Vrolijke Fransen

Het zesde, maar tegelijkertijd ook het  zevende boek van Melissen. Twee Titels, maar één boek: “Fransen Kunnen Niet Koken & Hebben Geen Verstand Van Wijn” is specifiek bedoeld voor de officiële boekhandels.

ISBN=978.90.777.000.37

Er is echter ook een speciale uitgave gemaakt voor de wijnhandel onder de titel “Over Rare Druiven & Vrolijke Fransen”

Na de successen van de verhalenbundels  “Château Poeha”, “Vloeibare Liefde”  en “Verhalen Met Een Slok Op” werd het weer tijd voor een nieuwe bundel plezierige anekdotes.

BESTELLEN

 

Fransen Kunnen niet Koken & Hebben Geen Verstand Van Wijn

Fransen Kunnen niet Koken & Hebben Geen Verstand Van Wijn is een boek dat voortgaat in de traditie van Château Poeha, Vloeibare Liefde en Verhalen met een Slok Op.

Ook nu deinst Melissen er niet voor terug heilige huisjes omver te werpen. De Franse wijnboeren moeten er aan geloven, net als de heilig verklaarde Franse keuken.

Fransen Kunnen niet Koken & Hebben Geen Verstand Van Wijn bevat dertien verrukkelijke reisverhalen van een levensgenieter opgetekend langs diverse culinaire routes.

Verhalen die aanslaan bij een groot publiek gezien het succes van de vorige bundels van Melissen, waarvan er ondertussen meer dan 120.000 zijn verkocht. Van zowel Château Poeha, Vloeibare Liefde en Verhalen met een Slok op zijn weer nieuwe drukken in voorbereiding.

Voor een deel spelen de verhalen van FRANSEN KUNNEN NIET KOKEN & HEBBEN GEEN VERSTAND VAN WIJN vanzelfsprekend in Frankrijk waar de klassieke keuken door de mand valt. Tevens blijkt dat de meeste boeren niet verder kijken dan hun wijnneus lang is. Vooral als de schrijver met een “végétarienne” op stap gaat in La Douce France komt hij tot schokkende ontdekkingen.

Hans Melissen is van oorsprong scenarioschrijver en regisseur.
Hij schreef televisieseries voor o.a. de IKON “Allemaal Tuig” en “Herrie” regie: Ben Sombogaart. “Familie Wijntak” regie: Frank Zichem.
VARA: “Nieuwe Buren” regie: Nico Knapper
KRO: “Hotel Amor” regie: Ron Termaat
Was regisseur van o.a. de programma’s “De Stoel”, “Villa Felderhof” en “Felderhof Ontmoet”.

“Mensen die van het leven houden zullen de belevenissen die Hans Melissen beschrijft herkennen en er smakelijk van genieten.” De Wijnkrant
Fransen Kunnen niet Koken & Hebben Geen Verstand Van Wijn
ISBN: 9789077700037 
Dit boek verschijnt in de wijnhandel onder de titel: Over Rare Druiven & Vrolijke Fransen

BESTELLEN

Kom vul de glazen!

Kom vul de glazen! is alweer het 5e boek van Hans Melissen in 4 jaar tijd. In de TV-uitzending van Harry Mens' Business Class vertelt Hans Melissen over deze bundel met wijngedichten: bekijk het fragment op YouTube. Vrolijke poëzie waar je dorst van krijgt.

Het boek is zo vormgegeven dat het precies in een wijnkist past, waardoor het nog aantrekkelijker wordt het cadeau te doen met de feestdagen.

Meer informatie: www.vuldeglazen.nl  

BESTELLEN (TIJDELIJK UITVERKOCHT)

Voor meer informatie: hans@melissen.tv

Château Poeha

Tekst achterzijde Château Poeha (Winkelprijs: euro 9,95)

Grand cru’s -net aangeschaft- moeten delen met dorstige zigeuners. De allerduurste witte wijn ter wereld alleen kunnen drinken door een rietje. Bijna blind worden door Hollandse zuinigheid. Merken dat met wijnanecdotes zijn gebundeld in Château Poeha.

Een boek met een opvallend bittertje. Finesse en harmonie gaan er hand in hand. Niet complex, maar toch met een spannende, lange afdronk. De waar gebeurde verhalen in Château Poeha zijn niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam. Bovendien rekenen ze op lichtvoetige wijze af met alle humbug en wijnretoriek.

Hoewel afkomstig uit een groot calvinistisch gezin, bestaat er in Nederland bijna geen groter Bourgondiër dan Hans Melissen. Al vele jaren is hij un vrai amateur chefkok bij de Cuisine Culinaire in Amsterdam, alwaar hij ook verantwoordelijk is voor de maandelijkse wijninkoop.

Hans Melissen is scenarioschrijver en regisseur van gerenommeerde televisieprogramma’s. Hij schreef vele succesvolle dramaseries, maar is de laatste jaren vooral bekend als regisseur van programma’s als Villa Felderhof en Felderhof Ontmoet.

De schrijver neemt u gaarne mee op zijn overlevingstocht langs Europa’s mooiste kelders en wijngebieden. Het is geen boek om nuchter bij te blijven!

Château Poeha is om lekker van te genieten!

BESTELLEN (TIJDELIJK UITVERKOCHT)

Voor meer informatie: hans@melissen.tv

 

Vloeibare Liefde

Tekst achterzijde Vloeibare Liefde (Winkelprijs: euro 9,95)
Vloeibare Liefde is een boek vol warmte, liefde en plezier.

Na het enorme succes van Château Poeha komt Hans Melissen opnieuw met een bundel schitterende anekdotes. Verhalen die deze keer zijn gerelateerd aan het mooiste wat de mens heeft: liefde. In tien aanstekelijke vertellingen brengt de auteur verslag uit van zijn belevenissen in een wereld vol wijnen.

Tegelijkertijd neemt hij op humoristische wijze afstand van nog veel voorkomend, onzinnig en lach-wekkend geleuter over wijn. De kracht van Melissen’s verhalen schuilt in de eenvoud van zijn vertellingen. Ze zijn meeslepend, verrassend en met subtiele humor doorspekt. Wie dit leest krijgt dorst !

Melissen is in het dagelijks leven scenarioschrijver en regisseur van vele televisieprogramma’s. Bovendien is hij een verwoed amateurkok.

Over Château Poeha

‘Melissen heeft met Château Poeha een kostelijk werkje afgeleverd.’
De Telegraaf

‘Een meesterlijk boekje...’
Mulder, Barend en Van Dorp

‘De verhalen zijn zo gecomponeerd dat je goed kunt merken dat Melissen van beroep scenarioschrijver is. Ze kennen bijna allemaal verrassende wendingen. Soms op het bizarre af. Dat maakt het leuk. Melissen weet ook goed een situatie te schetsen, waardoor menig verhaal concreet wordt voor iemand die ook maar een beetje van goede wijn houdt...’
Gert Crum, Wijnplezier.nl

BESTELLEN

Verhalen met een slok op

Tekst achterzijde Verhalen met een slok op (Winkelprijs: euro 9,95)
Verhalen voor mensen die van het leven houden! Zij zullen de belevenissen die Melissen in deze bundel beschrijft her-kennen en er smakelijk van genieten.

Het zijn komische, avontuurlijke en spirituele gebeurtenissen, waarin naast wijn ook andere dranken een (sterke) rol spelen.

De verhalen zijn een leerzame, maar ook plezierige ontdekkingsreis naar de bodem van glazen Beaujolais, Wodka , Port, Champagne en veel ander lekkers. Via een spannend avontuur met Herman Brood leert men de Grand Marnier kennen en de lezer wordt ook een kijkje achter de schermen van Villa Felderhof gegund. Dit boek laat zich uitstekend lezen bij de open haard met een goed glas onder handbereik. Hans Melissen is van oorsprong scenarioschrijver en regisseur van televisieprogramma's. Hij is verwoed amateur chef-kok en wijn-verzamelaar. De laatste jaren publiceert hij verhalen over wijn.
De pers over Château Poeha:

‘Smakelijke wijnanekdotes...’ ‘Kostelijk werk!’
De Telegraaf
‘Een meesterlijk boekje...’
Mulder, Barend en van Dorp. Over Vloeibare Liefde:

‘Opnieuw heeft Melissen een heerlijk wijnboekje geschreven.’
De Telegraaf

BESTELLEN (TIJDELIJK UITVERKOCHT)

Voor meer informatie: hans@melissen.tv

Wijnen met een Lange Neus

Wijnen met een Lange Neus, de leukste wijngids ooit, is sinds oktober verkrijgbaar in de betere wijnhandel en in de boekwinkels!

De gids is verkrijgbaar in een handige softcover en in een sjieke hardcover. Bekijk de boekpresentatie op YouTube.

De wijnen in deze gids zijn ingedeeld naar smaakklasse.

Bij elke wijn staat vermeld bij welk onderdeel van de maaltijd deze het meest geschikt is.

Vanzelfsprekend zijn de adviezen geen wetmatigheden.

U kunt een wijn tegen- komen bij de rood vlees en wildgerechten, die ook uitstekend bij een vegetarische maaltijd past. Zo zijn er tevens wijnen die een even mooie combinatie vormen met vis, als met parelhoen.

Om een wijn niet twee maal te vermelden in het boek is een keuze voor een verschillende combinatie mogelijkheden vanzelfsprekend wel vermeld. We zijn er van overtuigd dat dit het boek leesbaar en avontuurlijk houdt. Voor overige info ga naar www.langeneus.nl

Tekst achterzijde Wijnen met een Lange Neus ‘Ik wil best eens wat meer uitgeven voor een wijn, maar hoe weet ik wat er echt goed is?’

‘Ik geef een mooi etentje, maar welke wijn past er nou perfect bij?’

‘Wat voor fles geef je iemand kado die er veel verstand van heeft?’

Veel gestelde vragen die met deze gids worden beantwoord. Waarom zou je Grand Cru’s van honderden euro’s kopen als er ook alternatieven zijn van vergelijkbare kwaliteit voor een habbekrats? Wij hebben ze gevonden! De beste prijs / kwaliteit-verhouding. Van Tasmanië tot Mexico, van de buurman van Châteauneuf-du-Pape tot Chili! En allemaal te vinden in de Nederlandse wijnhandel.

Handig ingedeeld: Om het u makkelijk te maken is dit de eerste gids waarbij de wijnen zijn gerangschikt naar onderdelen van het menu. Van aperitief tot nagerecht.

Wijnen voor Dames en Heren: Vrouwen beoordelen wijn vaak heel anders dan mannen; zij hebben een subtieler reukvermogen en kunnen beter associëren. Vandaar een panel van mannen en vrouwen. Alleen als beide seksen positief oordeelden werd het een wijn met een lange neus!

Elke wijn zijn eigen verhaal: De eerste wijngids die leest als een vrolijk en tegelijkertijd leerzaam boek. Verras uzelf. Verbaas uw gasten!

BESTELLEN

Voor meer informatie: hans@melissen.tv

De pers over de boeken van Hans Melissen:

Melissen is een meesterverteller...‘ Telegraaf.

De verhalen zijn zo gecomponeerd dat je goed merkt dat Melissen scenarioschrijver is. Ze kennen bijna allemaal verrassende wendingen. Soms op het bizarre af. Dat maakt het ook zo leuk. Melissen weet ook goed een situatie te schetsen, waardoor menig verhaal concreet wordt voor iemand die ook maar een beetje van goede wijn houdt.’
Gert Crum, wijnplezier.nl

‘Melissen slaagt er wederom in om de passie over te brengen en de nieuwsgierigheid voor alles wat we op wijngebied nog niet kennen flink op te wekken. Het enthousiasme dat er in Château Poeha vanaf druipt wordt voortgezet in Vloeibare Liefde...

... een heerlijk boek om samen met een goed glas wijn op een druilerige zondagmiddag van te genieten. We zien dan ook alweer uit naar de volgende serie wijnverhalen van Melissen.
Victor van Commenée, wijnsuggestie.nl

© Hans Melissen 2010 - webontwerp: Jolie